кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

 
Загальна інформація
Новини
Склад кафедри
Інформація для абітурієнтів
Історія кафедри
Спеціальності
Концепція кафедри
Дисципліни
Методичне забезпечення
НДР
Наукова робота студентів
Першокурсники університету
Виробнича практика
Наші досягнення
Резюме випускників
Наші випускники
Контакти
Фотогалерея

Напрями підготовки (спеціальності)

           

Харчові технології та інженерія

Програма професійної підготовки «Технологія харчування»: підготовка за цією програмою включає оволодіння професійними знаннями та навичками з технології виготовлення страв і кулінарної продукції, розробки нових видів харчових продуктів; організації раціонального харчування; управління якістю продукції; проектування і реконструкції підприємств ресторанного господарства; визначення економічної ефективності технологічних і технічних процесів.

Програма професійної підготовки «Ресторанна справа і сервіс»: містить спеціальні дисципліни для підготовки бакалаврів з глибокими знаннями з організації ресторанного господарства в Україні та за кордоном; ресторанного сервісу; обслуговування банкетів; основ рекламної діяльності; кулінарного дизайну; експертизи якості послуг.

Програма професійної підготовки «Організація ресторанного бізнесу»: передбачає оволодіння професійними знаннями і навичками з бізнес-планування та розробки інвестиційних проектів, інформаційних технологій у ресторанному бізнесі, управління бізнесом; організації ресторанного бізнесу; моніторингу світового ринку.

Програма професійної підготовки «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів»: передбачає отримання студентами ґрунтовних знань з технології та експертизи плодоовочевої харчової продукції; основ технології хлібопекарного, кондитерського і макаронного виробництва, пивоваріння та безалкогольних напоїв; основ сертифікації продукції та управління якістю і безпекою харчових продуктів; раціональної експлуатації технологічного обладнання; проектування і реконструкції харчових переробних підприємств.

Програма професійної підготовки «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса»: передбачає оволодіння професійними знаннями і навичками з технології зберігання, консервування та переробки м’яса; сертифікації продукції м’ясного виробництва; проектування, реконструкції і розширення м’ясопереробних підприємств; створення і забезпечення ефективної роботи підприємств із переробки сільськогосподарської продукції і сировини; ефективної експлуатації обладнання підприємств харчової промисловості.

За освітньо-кваліфікаційним рівнями "спеціаліста" і "магістра" підготовка здійснюється за такими спеціальностями:

  • Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів
  • Технології зберігання, консервування та переробки м'яса
  • Технології в ресторанному господарстві

Випускники факультету на ринку праці


Випускники обіймають посади: директора, головного технолога, інженера-технолога підприємств ресторанного господарства та консервного виробництва, начальника харчової лабораторії, керівника та фахівця центру стандартизації і сертифікації харчових продуктів, фахівців служб захисту прав споживачів, митного контролю; працюють в структурних підрозділах готельно-ресторанних і туристичних комплексів. Фахівці здійснюють управлінську, економічну, маркетингову діяльність.