кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

 
Загальна інформація
Новини
Склад кафедри
Інформація для абітурієнтів
Історія кафедри
Спеціальності
Концепція кафедри
Дисципліни
Методичне забезпечення
НДР
Наукова робота студентів
Першокурсники університету
Виробнича практика
Наші досягнення
Резюме випускників
Наші випускники
Контакти
Фотогалерея

Наші досягнення

          

Студенти спеціальності "Харчові технології та інженерія" Полтавського університету економіки і торгівлі взяли участь у Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCооkFEST - 2016». Інна Міхньович, Катерина Моргун, та Валерій Приходько презентували свої роботи в Арт-класах: «Художня робота з тіста» та «Робота із шоколаду». Професійне журі високо оцінили майстерність юних кулінарів-кондитерів та нагородили їх золотими медалями за І місце.

          

II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія»  та спеціальності «Технології в ресторанному господарстві»

6–8 квітня 2016 року в Національному університеті харчових технологій (м. Київ) відбувся  II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» та спеціальності «Технології в ресторанному господарстві».

Учасників олімпіади привітали голови журі – завідувач кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських  виробів Володимир Ковбаса й декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко.

Від кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» (ПУЕТ) було делеговано студентів напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» Руслану Рибчинську та Ірину Олексюк  (група ТХ-41), а також студентів спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» Анну Вахрушеву та Людмилу Бартош (група ТРГ-51м).

За результатами проведення олімпіади ПУЕТ нагороджений дипломом І ступеня за командний результат у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві» освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст», «Магістр». Наші студенти Л. Бартош, А. Вахрушева, Р. Рибчинська, І. Олексюк відзначені грамотами.

Вітаємо наших учасників, які  гідно представили університет!

          

Вітаємо з перемогою
в Міжнародному кулінародному фестивалі «BESTCookFEST-2015» !

4–6 листопада в м. Київ на базі виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» відбувся перший Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST-2015» з нагоди започаткування діяльності громадської спілки «Український кулінарний союз» («Ukrainian culinary union») та святкування Міжнародного дня кухаря і кулінара.

У конкурсі взяли участь фахівці кейтерингу, ресторанного й готельного бізнесу, які продемонстрували свої професійні знання та вміння в п’яти  номінаціях. До складу журі ввійшли знані і титуловані фахівці з 10 країн світу.

Полтавський університет економіки і торгівлі в конкурсній програмі фестивалю гідно представила команда факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у складі: Олександра Кияненка і  Наталії Остряніної (гр. ТХ-42і), та Тетяни Углікової (гр. ТРГ-52с).

Наші студенти представляли свої роботи в номінації «Краща кулінарна школа -2015».

Перше місце і золоту медаль отримала Тетяна Углікова, яка представила художню роботу з тіста «Вінок українських казок». На прохання членів журі і колег-конкурсантів, яких дуже зацікавив цей витвір, Тетяна провела  майстер-клас із розмальовування медово-імбирних пряників.

Щиро вітаємо з перемогою викладачів та співробітників кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства!
Нових вам творчих злетів і перемог!

          

25 жовтня 2012 року від кафедри ТОРГ до стипендіальної програми  фонду Віктора Пінчука була подана наукова робота. Вона пройшла внутрішнє рецензування фахівцями нашого закладу і рекомендована як найкраща. Роботу підготував Макаров Михайло Олександрович під керівництвом Суткович Т.Ю. на тему: ”Удосконалення технології м’ясних кулінарних виробів за допомогою використання фізичних методів”.

          

6-9 квітня 2011 року у м. Київ на базі Київського національного торгово-економічного університету пройшов Міжнародний конкурс юніорів з кулінарного мистецтв та сервісу в Україні, організований Асоціацією кулінарів України.

В конкурсі брали участь близько 200 чоловік з 34 навчальних закладів з 6 країн світу  (Азербайджану, Білорусі, Молдови, Росії, Узбекистану, України), серед яких були студенти і  Полтавського університету економіки і торгівлі.

Протягом трьох днів учасники змагались у різних номінаціях. В практичних змаганнях були представлені номінації: Оригінальна основна страва; Сучасна кухня; Страва з баранини; Страви з птиці; Оригінальна страва з гідробіонтів; Страви з грибів; Паста; Карвінг з овочі та фруктів; Ресторанні десерти; Страви сучасної української кухні; Тематичний обід; Сервіс-клас.

Крім того, були представлені домашні завдання в номінації «Арт-клас» з кулінарного та кондитерського мистецтва: Роботи з шоколаду; Весільний або святковий торт; Роботи з цукру; Вироби з тіста; Декоровані вироби з овочів та фруктів; Традиційний хліб.

Від  факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету в конкурсі взяли участь студенти: Яремчук Павло гр. ОРБ-31, Когут Олексій гр. ТХ-42, Корнілова Анна гр. ТХ-51м, Кравченко Ольга гр. ОРБ-31, Паладійчук Анастасія гр. ХТі -11б, Бабаніна Анна гр. ТХ-42, Попельнюх Тетяна гр. ТХ-42.


Команда ПУЕТ з членами журі

В номінації  «Декоровані вироби з овочів та фруктів» студенти Когут Олексій, Бабаніна Анна, Попельнюх Тетяна представили  декоративну композицію на тему рідного краю, яка вразила своєю вишуканістю не лише відвідувачів, а й членів журі. Виконавці отримали дипломи.


Команда карвінгістів Бабаніна А, Когут О, Попельнюх Т.


 Композиція в номінації «Декоровані вироби з овочів та фруктів»

У номінації «Тематичний обід» команда студентів у складі Яремчука  Павла, Корнілової Анни, Кравченко Ольги, Паладійчук Анастасії виконувала практичне завдання за самостійно обраною темою «Хід шахової королеви».

За умовами конкурсу учасники команди (2 кухарі та кондитер) повинні були протягом 70 хвилин приготувати обід з  3 страв на 3 особи. В цей час офіціант сервірував стіл за обраною тематикою.


Робота кухарів та кондитера


Корнілова А. біля столу Хід шахової королеви

Одна порція кожної страви була подана журі для оцінювання гармонійного поєднання смаку, кольору та апетитності страви. Інші порції страв використані в процесі обслуговування незалежних відвідувачів у присутності журі для оцінювання роботи офіціанта.

Всі страви були виконанні з професійною майстерністю і вишуканим смаком. Високо відзначені естетичність, художній смак, творчість в розкритті теми і професіоналізм у роботі всієї команди.


Страви конкурсного завдання

За результатами конкурсу студенти нагороджені дипломами другого ступеню та срібними медалями.


Нагороджені срібними медалями